Reparatie en revisie, van reactief naar proactief

Wij repareren alle merken, typen en afmetingen roterend equipment zoals centrifugaalpompen, vacuüm- en magneetaangedreven pompen, turbines, roterende compressoren, mixers en ventilatoren voor (grote) industriële bedrijven. Onderhoud is maatwerk en in ons geval ook precisiewerk, want alleen honderd procent goed maakt dat iets feilloos functioneert en dat is een absolute vereiste in de sectoren waar wij actief zijn.

Het draait om onderhoud en onafhankelijk advies hoe dit het beste georganiseerd kan worden. Onderhoud hoort, naar onze vaste overtuiging, hoog op de agenda van iedere serieuze organisatie te staan.
Daar waar het slechts als bijzaak wordt gezien en men genoegen neemt met brandjes blussen – de fire fighting modus – heeft men de urgentie niet begrepen. Goed onderhoud maakt dat er veilig en langer storingsvrij gewerkt kan worden, dus het betaalt zich dubbel en dwars terug. In de industrie waarin wij werkzaam zijn is fire fighting geen optie en brandjes blussen is sowieso niet onze stijl.

Wij zijn uw partner voor correctief onderhoud en fungeren als troubleshooter als het erop aankomt, maar als het even kan dan voorkomen we dat problemen hersteld moeten worden door gepland preventief onderhoud. Wij begeleiden relaties bij de transitie van correctief naar preventief onderhoud en bij voorkeur naar het next level van predictive maintenance.

Steeds meer apparatuur is voorzien van talloze sensoren – waaronder trillingsmeters – die informatie genereren. 

Diverse IoT-devices (Internet of Things), sensorinformatie en allerhande andere beschikbare data gecombineerd met de traditionele visuele controlerondes voorzien ons van waardevolle input om storingen te herkennen vóórdat die zich openbaren.
Het is dus zaak om die tsunami aan data om te zetten naar leesbare informatie en op basis daarvan actie te ondernemen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Zo wordt het volledige onderhoud van de installatie beheersbaar en zal de Overall Equipment Effectiveness (OEE) drastisch toenemen. Naast de veiligheid komt dit natuurlijk ook de productie ten goede. Om dit doel te bereiken kunnen wij u 24/7 bijstaan en van de juiste informatie en inzet voorzien.

Met onze jarenlange expertise kunnen wij u in een aantal logische stappen daar brengen waar u wilt komen. Zo kunnen wij middels een assessment uw volledige installatie in kaart brengen, waarbij wij het critical equipment en de zogenaamde bad actors uitfilteren. Naast een gedegen olie- en smeerplan kunnen wij ook het dagdagelijkse onderhoud uitvoeren, waarbij wij onze expertise inzetten om het equipment – ongeacht welk merk – nog beter te laten presteren.

Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van trillingsmetingen. Alle gegeneerde data wordt door ons digitaal vastgelegd en geanalyseerd. De uitkomsten worden wekelijks aan u gerapporteerd, zodat het plan geactualiseerd kan worden. 

Uiteindelijk zullen wij in deze samenwerking maken dat uw installatie optimaal presteert waardoor u uw rendement structureel verbetert.

Anderen bekeken ook

Predictive maintenance

Preventief onderhoud

Productie en engineering

Asset operational lifecycle