Asset Efficiency Optimalisatie

Verbeter de OEE (Overall Equipment Effectiveness) door actief te sturen op de Key Performance Indicators. Daar kunnen wij u bij helpen. Allereerst is het zaak om de voor u belangrijke KPI’s te bepalen, waarna we op basis van een goede inventarisatie de voor uw situatie passende onderhoudsstrategie uitwerken. Wij doen dat op basis van Best Practices en vergelijken dat ook met resultaten uit vergelijkbare branches.

Deze onderhoudsstrategie wordt zoveel mogelijk gebaseerd op preventive en predictive maintenance – en dus niet op reactief onderhoud – want dit voorkomt ergernis, ongeplande downtime en ongelukken. U bespaart op deze wijze structureel op de onderhoudskosten.
Als onderdeel van de onderhoudsstrategie leggen we alle kritische assets vast en treffen daar voorzieningen voor. Zo weet u vooraf wanneer welke service wordt verleend met als einddoel de Overall Equipment Effectiveness (OEE) te verbeteren. Het smeerprogramma dat wij als partner in samenwerking met SKF uitvoeren, maakt hier onderdeel van uit.

Wij maken gebruik van alle aanwezige assetinformatie die wordt gegenereerd door o.a. sensoren etc. zodat we meetgegevens kunnen vergelijken om op basis daarvan de onderhoudsstrategie aan te passen in lijn met fluctuerende machineperformance.

Uiteraard trachten wij zoveel mogelijk het onderhoud uit te voeren op momenten dat de machine geen productie hoeft te draaien, dus bijvoorbeeld tijdens een geplande turnaround. In alle gevallen streven we ernaar om de downtime voor u tot het absolute minimum te beperken.

Asset Efficiency Optimalisatie met een lagere “cost to operate” en een hoger rendement is een constant-verbeterproces van vijf stappen; Strategy, Identify, Control, Execute & Optimize. Dit is een on-going proces waarmee u de maximale ROI uit uw maintenance spend haalt.

Vragen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Anderen bekeken ook

Preventief onderhoud

Predictive maintenance